VOJNICI SRBIJE PRILAZE KAMIONU I KREĆU U AKCIJU: Izvedena taktička obuka izviđača Kopnene vojske (FOTO)

Novosti online

22. 11. 2022. u 17:35

PRIPADNICI izviđačkih jedinica iz sastava Prve brigade kopnene vojske realizovali su raznovrsne sadržaje taktičke obuke specijalnih dejstava u rejonima van mirnodopske lokacije baziranja.

ВОЈНИЦИ СРБИЈЕ ПРИЛАЗЕ КАМИОНУ И КРЕЋУ У АКЦИЈУ: Изведена тактичка обука извиђача Копнене војске (ФОТО)

Foto: Ministarstvo

Reč je o važnom segmentu obuke, koja se u izviđačkim jedinicama realizuje tokom cele godine, kako bi se očuvala i unapredila osposobljenost profesionalnog sastava za izvršavanje specifičnih namenskih zadataka.

Tokom višednevnih vežbovnih aktivnosti, izviđači su, u različitim vremenskim uslovima i na složenoj konfiguraciji terena, uvežbavali taktičke radnje, procedure i postupke prilikom osmatranja i prikupljanja obaveštajnih podataka, kao i organizovanje izviđačkih patrola, prepada i zaseda.

Redovna obuka izviđačkih jedinica je raznovrsna i zahtevna, kako bi se izviđači uvežbali za brzo i efikasno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda. Tako se na najbolji način održava visok nivo fizičke pripremljenosti i psihičke stabilnosti, kao i njihova sposobnost za uspešno rešavanje najtežih situacija.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!