OTMENO KAO NEKAD: Svetosavski bal u čuvenom Kur salonu u Banji Koviljači (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

28. 01. 2023. u 18:55

U VELIKOJ sali čuvenog restoprana Kur -salon u Banji Koviljači, zdanja koje je potpuno rekonstruisano, preuređeno i uređeno,zahvaljujući parama koje obezbedila država, održan je tradicionalni Svetosavski bal.

ОТМЕНО КАО НЕКАД: Светосавски бал у чувеном Кур салону у Бањи Ковиљачи (ФОТО)

foto _V Mitrić

Na početku svetkovine, čiji je domaćin bio direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Banja Koviljača“, primarijus dr Aleksandar Jokić, sveštenici iz tog lepog turističkog mesta i lečilišta, su osveštali žito i prerezali slavski kolač. O delu Svetog Save, koji je, pored ostalog, bio naš prvi arhiepiskop i učitelj besedio je svešetenik Petar Bajić, namesnik loznički.

Većina gostiju stigla je u odelima i toaletama prikladnim za bal. Atmosfera je bila vesela, zabavna i zanimljiva i sve uz lepu svirku pesmu i igru koju su ulepšali članovi veterana KUD "Karadžić“.Otmeno, dostajanstveno i kulturno, u skoro čarobnmom ambijentu, gosti su se zabvljali, uživali, družili…

Među zvanicama, pored istaknutih ličnosti institucija i ustanova, bili su i proslaljeni fudbaler Dušan Savić i poznati i uspešni rukometaš "Metaloplastike“, Vladan Krasavac, donedavni načelnik Mačvanskog upravnog okruga.

Svetosavski bal vraćen je, u banjsku dvoranu, pre više od tri decenije, zahvaljujući diplomiranom turizmologu Dušanu Jakšić, tadašnjem direktoru HTP "Banja Koviljača“. Balovi su ukinuti posle Drugog svetskog rata, kada je, jedno vreme, nova vlast Kur salona koristila kao magacin za mineralna đubriva šabačke "Zorke“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)