"NOVOSTI" SAZNAJU: Đak koji je izmakao stolicu profesorki u Trsteniku uhvaćen u šumskoj krađi

S.BABOVIĆ

18. 02. 2023. u 13:27

UČENIK N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesorki Mariji Stevanović u Tehničkoj školi u Trsteniku uhvaćen je u više šumskih krađa, saznaju „Novosti“.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ђак који је измакао столицу професорки у Трстенику ухваћен у шумској крађи

Foto: S.Babović

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je predlog za izricanje krivičnih sankcija koje se odnose na ovo krivično delo u produženom trajanju. Prema saznanjima „Novosti“, sumnja se da je učestvovao u krađi drva u selu Donja Omašnica, kao i na Goču.

U okviru istog predloga,očekuje se da Viši sud izrekne krivične sankcije i u slučaju samog incidenta u školi, kada je profesorki izmaknuta stolica, a đaci mobilnim telefonom snimali i distribuirali ceo događaj putem vibera,odnosno uživo ga prenosili putem Instagrama.

Tužilaštvo je predložilo i sankcije koje se odnose na krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Zajedno sa N.Ž. sankcije su za isto krivično delo u saizvršilaštvu zatražene i za I.K.(16), đaka koji je snimao izmicanje stolice i snimak distribuirao društvenim mrežama.

- Ovaj predlog u slučajevima maloletničkog postupka, odgovara „optužnom“ predlogu u slučaju krivično-procesne prakse kod odraslih - navodi izvor „Novosti“.

-Tokom postupka i zadnjeg saslušanja sredunom januara, N.Ž. se branio ćutanjem, dok je I.K. u decemmbru izneo svoju verziju događaja,kao i profesorka, koja je ispričala kako joj je izmaknuta stolica, nakon čega je pala, a đaci se smejali.

Treći i najstariji učesnik incidenta, M.M. (18), koji je takođe snimao nemili događaj procesuira se pred Osnovnim javnom tužilaštvom u Trsteniku. Pre nego što se donese odluka o eventualnom podnošenju optužnog predloga, čeka se mišljenje niških veštaka o zrelosti osumnjičenog.

N.Ž. i M.M. još uvek pohađaju nastavu, jer vaspitno-disciplinski postupak u školi nije formalno okončan nekom novom odlukom. Po pravilniku koji reguliše ovaj postupak, Nastavničko veće bi ponovo trebalo da se izjašnjava o statusu ovih đaka, a direktor o njihovom predlogu. I.K. se ispisao iz škole dan pre nego što se Nastavničko veće 23. novembra izjašnjavalo o ponašanju učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (7)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)