PRAO PARE ČIM JE PUŠTEN U KUĆNI PRITVOR: Ponovo uhapšen saradnik Balkanskog kartela

Novosti online

27. 07. 2024. u 10:53 >> 11:46

DRAGAN Đorđević, optuženi pripadnik takozvanog "balkanskog kartela" kom se sudi za šverc sedam tona kokaina, ponovo je uhapšen sinoć, i to samo desetak dana pošto ga je sudija pustio u kućni pritvor.

ПРАО ПАРЕ ЧИМ ЈЕ ПУШТЕН У КУЋНИ ПРИТВОР: Поново ухапшен сарадник Балканског картела

D. Novković

Đorđević je inače vlasnik destilerije Porečje Vučje i lisice su mu stavljene sinoć zbog sumnje da je prao novac za zloglasnu kriminalnu grupu.

Na predlog Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, ponovo mu je odredio pritvor.

- Dragan Đorđević, koji se u predmetu poznatom kao Balkanski kartel tereti za ilegalnu trgovinu narkoticima i to više od 1.200 kilograma kokaina koji je tokom juna meseca 2020. godine zaplenjen u belgijskom gradu Haselt, sinoć je iz kućnog pritvora ponovo sproveden u Okružni zatvor u Beogradu zbog sumnje da je počinio novo krivično delo koje se odnosi na pranje novca - kaže izvor.

Na predlog tužilaštva, pritvor je određen i prema okrivljenima Mladenu Lazareviću, Aleksandru Iliću, Milanu Mitiću, Milošu Jovanović, Ivanu Cvetkoviću i Draganu Nikoliću, takođe zbog postojanja osnovane sumnje da su, zajedno sa Draganom Đorđevićem, izvršili krivično delo pranje novca.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

SA SAMOSTRELOM POKUŠAO DA UĐE U DVORIŠTE ZGRADE MUP-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama