PEJOVIĆ OSLOBOĐEN ZA PROGANJANJE DEVOJKE: Nije mogao da prihvati raskid, slao joj poruke sa 49 različitih brojeva telefona

J.D.Lj.

15. 08. 2024. u 14:28

TREĆI osnovni sud u Beogradu danas je oslobodio Filipa Pejović (34) koji se teretio da je proganjao bivšu devojku Goranu Vukmirović.

ПЕЈОВИЋ ОСЛОБОЂЕН ЗА ПРОГАЊАЊЕ ДЕВОЈКЕ: Није могао да прихвати раскид, слао јој поруке са 49 различитих бројева телефона

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Istom odlukom njemu je ukinut pritvor i on će biti pušten na slobodu. S druge strane, Tužilaštvo ima pravo žalbe na prvostepenu odluku suda višoj instanci, tim pre jer je tražilo da Pejović bude osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i 6 šest meseci i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenom u trajanju od tri godine.

Podsetimo, sin Luke Pejovića, koji je ubijen u Beogradu 2000. godine, bio je optužen da je od novembra prošle godine do 18. aprila, kada je i uhapšen, izvršio krivično delo proganjanje.

To je učinio tako što je uporno pokušavao da uspostavi kontakt sa bivšom devojkom neposredno i putem sredstava komunikacije.

Naime, kako su svojevremeno naveli iz Tužilaštva, on je posle raskida s devojkom, koji nije hteo da prihvati, oštećenu gotovo svakodnevno, a nekad i više puta u toku dana pozivao telefonom. Takođe, slao joj je SMS, kao i poruke preko aplikacija "Vatsapa", "Vajbera" i "Instagrama", a sa 49 različitih telefonskih brojeva!

U njima je molio devojku da se vide, popričaju, tražio je da ga odblokira na telefonu. Na kraju, počeo je da joj i šalje preteće poruke.

Tužilaštvo je u svojoj optužnici tvrdilo i da je Pejović svoju bivšu sačekivao i u blizini radnog mesta, što je učinio i 21. marta, kada ga je ona iz automobila u kojem je bila, primetila kako je prati. Tada ga je i prijavila policiji, tvrdeći da strahuje za svoju bezbednost.

BONUS VIDEO: Uhapšena četvorka koja je planirala napad na policiju na protestu u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAŠTITIMO PRIRODU: Zdrava životna sredina je osnova zdravog društva