VATROGASNOM PRUGOM STIGLI DO 16. SPRATA: Detalji požara na Novom Beogradu, ugašena vatra, evakuisan stariji muškarac (FOTO+VIDEO)

S. VIDAČKOVIĆ

25. 01. 2022. u 17:45

SAMO sreća i brza intervencija vatrogasaca pomogli su da požar, koji je planuo u soliteru na Novom Beogradu, se ne proširi i ne dovede do veće tragedije sa smrtnim ishodom.

ВАТРОГАСНОМ ПРУГОМ СТИГЛИ ДО 16. СПРАТА: Детаљи пожара на Новом Београду, угашена ватра, евакуисан старији мушкарац (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: S. Vidačković

Požar je izbio oko 16 časova, na 16. spratu solitera u Pariske komune 61.

- Komadno-operativni centar vatrogasne spasilačke brigade Beograd je u 16.09 časova primio dojavu da je došlo do požara u soliteru u Pariske komune. Na lice mesta je upućeno sedam vatrogasnih vozila sa 27 vatrogasaca koji su i pored teških uslova u saobraćaju stigli na lice mesta za pet minuta, zatekli požar na 16. spratu, na površini od 20 kvadrata, u stanu od 70 kvadrata. Tom prilikom jedna starija osoba je spasena, bez vidljivih povreda - rekao je Miloš Majstorović, komandant Vatrogasno - spasilačke brigade Beograd.

Brzom intervencijom vatrogasaca - spasilaca vatra je sprečena da se razbukti i proširi po ovoj dvadesetospatnici, a starac evakuiše nepovređen. Inače u ovom stanu žive otac i ćerka. Stariji čovek je bio sam u stanu kad je izbila vatra, a ona je ba na poslu. Još uvek nije poznat uzrok, a vatrogasci su, kako javqa reporter ”Novosti” i dalje na mestu požara.

Gašenje požara je moglo da bude otežano, jer u ovom soliteru nema hidranata, ali su srećom vatrogasci opremljeni i za takve situacije.

- Vatrogasci spasioci se isključivo oslanjaju na našu opremu, naša sredstva, mi razvlačimo takozvanu vatrogasnu prugu, što je bio slučaj o ovoga puta, do 16. sprata - objašnjava komandant Majstorović. - Naravno da je potrebno imati hidrantsku mrežu u zgradi i svakoj stambenoj jedinici i na taj način olakšati posao ne samo vatrogascima, već i stanarima koji su u blizini i koji mogu da reaguju na pravio način i da sa tog hidranta uz pomoć opreme koja je na njemu da ugase početni požar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)