MEŠTANI KRIVE PSE LUTALICE: Misteriozna smrt penzionera Branislava Savića (75) iz Golubinaca kod Stare Pazove

S. KOSTIĆ

28. 01. 2022. u 20:38

UZROK smrti Branislava Savića (75) iz Golubinaca, čije je beživotno telo pronađeno u četvrtak po podne u dvorištu kuće u kojoj je živeo, biće poznat tek nakon obdukcije, a do tada meštani ovog sela kod Stare Pazove i poznanici mogu samo da nagađaju šta se tačno dogodilo ovom penzioneru.

МЕШТАНИ КРИВЕ ПСЕ ЛУТАЛИЦЕ: Мистериозна смрт пензионера Бранислава Савића (75) из Голубинаца код Старе Пазове

Psi mogli da uđu u dvorište kroz rupu u donjem delu kapije / Foto S. K.

Kako nezvanično saznajemo, na Savićevom telu bili su vidljivi ujedi pasa, pa neki veruju da su ga usmrtili upravo psi lutalice, dok drugi smatraju da je reč o zadesnoj smrti.

Ispred kuće, gde je živeo Branislav, u samom centru ovog sremskog sela, komšije i poznanici kažu da su shvatili da se nešto dogodilo tek kada su ugledali policijsko vozilo i Hitnu pomoć.

- On je sam živeo, nije imao dece, obilazila ga je sestra Danica, koja živi u Beogradu. U četvrtak, kada je ona stigla i pokušala da uđe, kapija je bila zaključana. Na kraju je ušla kroz komšijsko dvorište - kaže Nikola Vegin (72), prvi komšija nesrećnog Branislava.

Kada je kročila u dvorište, Danica je ugledala telo brata kako nepomično leži na zemlji, a kada mu je prišla primetila je tragove ujeda. To joj je probudilo sumnju da nije možda došlo do nasilne smrti, pa je pozvala policiju.

- Mi smo imali dobre odnose, ali nismo se posećivali. Ranije se bavio zemljoradnjom, međutim, kada je video da mu to baš najbolje ne ide, dao je zemlju u arendu - priča komšija Nikola, dodajući da je od jesenas njegova sestra počela da mu sređuje kuću, koja je poprilično zapuštena.

I ostale komšije kažu da su starca više znali iz viđenja, nego što su se družili i pričali sa njim.

- Često je šetao po ulici. Poslednji put sam ga videla pre nekoliko dana, prošao je pored prodavnice - kaže jedna prodavačica.

Da Golubinčani imaju problema sa psima lutalicama, uverio se se i reporter "Novosti" tokom boravka u ovom selu. Pored jurenja za automobilima, praćenja dece pri izlasku iz škole, ljudi koji dolaze u prodavnicu, bilo je i borbe među njima i sve to na par metara od kuće Savića. Rupa u donjem delu kapije upravo potkrepljuje činjenicu da su psi mogli da uđu u dvorište. Meštani kažu da kad se nakupi mnogo pasa lutalica, dođu iz "Zoo-higijene", pa ih odvedu u azil, onda ih jedno vreme nema, pa se opet pojave.

OBDUKCIJA

- Branislavova sestra nam je rekla da je imala kontakt sa njim pre pet dana, da je bio bolestan i imao je problem sa visokim krvnim pritiskom. Na telu nema tragova borbe, nasilja, vidljivo je bilo nekoliko ugriza, ali oni su možda nastali i posle smrti. Telo je poslato na Institut sudske medicine i posle obdukcije znaće se tačan uzrok smrti - kaže naš izvor iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)