POGINUO PRIPADNIK KFOR-a: Helikopterom hitno prebačen u Prištinu, ubrzo podlegao povredama

Novosti online

24. 10. 2023. u 21:33

PRIPADNIK italijanskog kontigenta KFOR na Kosovu i Metohiji poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći, saopštio je KFOR.

ПОГИНУО ПРИПАДНИК КФОР-а: Хеликоптером хитно пребачен у Приштину, убрзо подлегао повредама

Foto: Printskrin

- Danas, u 15.30 po lokalnom vremenu, vojnik italijanske vojske zaposlen u baza KFOR-a u Novom Selu je poginuo u saobraćajnoj nesreći dok se nalazio u vojnom vozilu duž puta koji povezuje opštinu Peć i Klina. Vojnik je, u kritičnom stanju i bez svesti, odmah prevezen helikopterom u američke bolnice u Prištinu, ali je preminuo - navodi se u saopštenju.

Dalje se dodaje da se u vozilu koje je učestvovalo u nesreći nalazio se i još jedan vojnik koji je prevezen u svesnom i stabilnom stanju u kamp Viljađo Italija kolima hitne pomoći, a potom poslat u vojnu bolnicu u Kamp Film Sitiju radi daljih provera.

Komandant KFOR-a, general major Ozkan Ulutaš izrazio je saučešće. - Izražavam iskreno saučešće. Moje misli su sa porodicom i prijateljima vojnika koji je preminuo u ovim tragičnim okolnostima. Želimo i nadamo se brzom oporavku drugog ranjenog vojnika - stoji u saopštenju.

Međunarodna vojna policija trenutno istražuje uzrok nesreće sa lokalnim i međunarodnim vlastima, dodaje se.

Udes se dogodio u selu Lješane u opštini Peć kada je, iz za sada nepoznatih razloga, došlo do direktnog sudara kamiona sa vozilom KFOR-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!