POSLE POGIBIJE DVOJICE RUDARA: Naložena hitna kontrola rudnika „Lubnica“ (FOTO)

S. M. J.

05. 11. 2023. u 13:25

JAVNO preduzeće za podzemnu eksploataciju „Resavica“ u čijem sastavu posluje i rudnik „Lubnica“ naložilo je po hitnom postupku vanrednu kontrolu sprovođenja dodatnih mera i kontrola kvaliteta opreme za bezbedan i siguran rad na nivou celog preduzeća.

ПОСЛЕ ПОГИБИЈЕ ДВОЈИЦЕ РУДАРА: Наложена хитна контрола рудника „Лубница“ (ФОТО)

Foto: SMJ

JP PEU "Resavica" u čijem sastavu posluje rudnik "Lubnica" i rudnička separacija u Grljanu na kojoj su u petak tragično nastradali Dejan Krajnjanović (42) i Ljubiša Bosiljković (55) dok su od naslaga uglja čistili bunker, naložilo je po hitnom postupku vanrednu kontrolu na nivou celog preduzeća. Kontrolisaće se, navode u ovom preduzeću, sprovođenje dodatnih mera ikvaliteta opreme za bezbedan i siguran rad.

Biće sprovedena i kontrola sprovođenja procedura pri izvođenju radnih operacija na svim pogonima, sa ciljem podizanja bezbednosti na radu na nivo iznad onog koji propisuju domaći standardi i zakonska regulativa, navedeno je u saopštenju.

- Povodom tragične nesreće koja se desila u rudniku RL Lubnica, kojom prilikom su stradala naša dva rudara prijatelja, u ime celokupnog kolektiva upućeni su izrazi najdubljeg saučešća njihovim porodicama i prijateljima – ističu u rukovodstvu „Resavice“ i dodaju da se ulažu veliki napori na podizanje nivoa opremljenosti zaposlenih ličnom zaštitnom opremom i sigurnosti na radu, kao i na kolektivnoj zaštiti radnika.

-Stav poslovodstva JP PEU Resavica je da je bezbednost, zaštita i zdravlje radnika, na prvom mestu, uz poštovanje svih uputstava i propisanih procedura za bezbedan i siguran rad, uz obaveznu upotrebu lične zaštitne opreme. U tom smislu intenzivno se sprovode aktivnosti na redovnoj obuci radnika u toku rada, primeni kao i kontroli sprovođenja propisanih mera bezbednosti i sigurnosti na radu – navode u JP PEU "Resavica".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)