LOKALIZOVAN POŽAR KOD PRIJEPOLJA: Vatra zahvatila skoro 100 hektara trave (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

02. 04. 2024. u 09:21

PRIPADNICI vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova lokalizovali su veliki požar u blizini prijepoljskog sela Borovača koji je izbio juče oko 12 časova.

ЛОКАЛИЗОВАН ПОЖАР КОД ПРИЈЕПОЉА: Ватра захватила скоро 100 хектара траве (ФОТО)

Foto: MUP

Požarom je bilo zahvaćeno oko 100 hektara trave, niskog rastinja i delimično šume, a gašenje vatrene stihije bilo je otežano usled jakog vetra koji je rasplamsavao vatru kao i nepristupačnog terena. Brzom reakcijom i ogromnim naporima 39 vatrogasaca-spasilaca iz Prijepolja, Užica i Novog Pazara, sa 14 vozila, za manje od 10 časova požar je lokalizovan i stavljen pod kontrolu, čime je sprečeno širenje na objekte u blizini i najbliže naselje.

Foto: MUP

Efikasnom intervencijom vatrogasaca-spasilaca Ministarstva unutrašnjih poslova nije došlo do većeg širenja požara u okviru najbližeg šumskog kompleksa, čime je sprečena veća materijalna šteta po životnu sredinu.

Asistenciju u snabdevanju vodom vatrogascima-spasiocima pružili su zaposleni iz JKP Lim sa dve auto-cisterne.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ BEČA - Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!