BELIVUKOVOM ORTAKU ODLOŽENO SUĐENJE: Milovan Tadić pred sudijom ponovo u martu

S.J.M.

26. 01. 2022. u 10:37 >> 12:01

POČETAK ponovljenog suđenja Milovanu Tadiću povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015. godine, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je on dve sedmice kasnije preminuo, odloženo je za mart.

БЕЛИВУКОВОМ ОРТАКУ ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ: Милован Тадић пред судијом поново у марту

Foto: Privatna arhiva

Suđenje je trebalo da se održi u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici umesto u Palati pravde, ali je svedok koji je bio pozvan obavestio sud da iz opravdanih razloga ne može da dođe.

Sudija je zbog toga prezakazala termin za 23. mart, rečeno je u Višem sudu.

Tadić je 4. februara 2021. godine uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru.

Optužen je zbog preprodaje droge, i ne tereti se za ubistva, koja se toj grupi takođe stavljaju na teret optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tadiću se u slučaju "Tilt" suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je prošlog leta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Tadić bio osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Vukiću, koji je od njihovih posledica preminuo u bolnici.

Pre tragičnog događaja Vukić je bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali je Tadić, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje.

Tokom prvog suđenja u ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili su stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbeđenja kluba "Tilt".

Tadić je sada u pritvoru i pod istragom kao osumnjičeni član Belivukove grupe i tereti se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge.

BONUS VIDEO:

VATRENU STIHIJU GASILO 27 VATROGASACA: Požar na Novom Beogradu, brzom reakcijom izbegnuta tragedija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!