U KUĆI DRŽAO DVA PIŠTOLJA I VIŠE OD 200 METAKA: Presuda Draganu Vračaru u sredu

S. J. M.

10. 07. 2023. u 14:51

PRESUDA Draganu Vračaru, za kojeg se pisalo da je bio obezbeđenje jednom od opozicionih lidera, biće izrečena u sredu. On je optužen za nedozvoljeno držanje dva pištolja i više od 200 komada municije za njih. U stanu mu je nađeno i šest lovačkih noževa.

У КУЋИ ДРЖАО ДВА ПИШТОЉА И ВИШЕ ОД 200 МЕТАКА: Пресуда Драгану Врачару у среду

FOTO: Arhiva novosti

Vračar je uhapšen krajem marta prošle godine, kada ga je devojka nakon svađe prijavila za nasilje i planiranje atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Policija je tada ušla u njegov stan i pronašla oružje i metke. Nakon istrage optužen je samo za nedozvoljeno držanje oružja i municije za šta mu se u proteklom periodu sudilo.

Tužilac je danas u završnoj reči navela da je dokazano da je izvršio krivično delo i da ga sud oglasi krivim i osudi po zakonu.

Vračarev branilac Aleksandar Milićević kazao je da su pištolji ostali od njegovog pokojnog oca i da ih je Draganova majka stavila u kutiju i u fioku pored kreveta, a da on nije ni znao da su tu.

- Majka je to priznala. Jedan pištolj je bio predmet ostavinske rasprave, a on ga posle toga nije prijavio polcijskoj upravi, ali u to vreme po zakonu to nije bilo krivično, već prekršajno delo - rekao je branilac. - Otac je bio lovac i u kući su nađeni i lovački noževi. U istrazi nije utvrđeno da li su pištolji funkcionalni i da li iz njih može da se puca. On nije izvršio krivično delo, a ako sud smatra da jeste predlažemo da ga osudi na kućni zatvor sa nanogvicom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)