VIŠI SUD PRIHVATIO SPORAZUM VLASNIKA STRELJANE: Pet meseci kućnog zatvora za laganje

S. J. M.

04. 07. 2024. u 14:19

VIŠI sud u Beogradu potvrdio je sporazum Višeg tužilaštva i Ratka Ivanovića, vlasnika streljane u kojoj je Kosta, koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", učio da puca. Ivanović je priznao da je prilikom ispitivanja u istrazi dao lažan iskaz i osuđen je na pet meseci kućnog zatvora bez nanogvice.

ВИШИ СУД ПРИХВАТИО СПОРАЗУМ ВЛАСНИКА СТРЕЉАНЕ: Пет месеци кућног затвора за лагање

Foto: Z.Jovanović/Novosti

On je tada tvrdio da je Kosta samo dolazio sa ocem i sedeo u streljani, ali da nikada nije pucao. Međutim, kada je policije preuzela sve video-snimke, pokazalo se da je dečak od 13 godina ipak pucao iz oružja u mete.

Šest meseci nakon što je počelo suđenje Kostinim roditeljima Vladimiru Kecmanoviću za teško delo protiv opšte sigurnosti, majci Miljani za nedozvoljeno držanje metka i Ivanoviću i instruktoru u streljani Nemanji Marinkoviću za davanje lažnog iskaza, i kada je došao red na Ivanovića da iznosi odbranu, on je odlučio da zaključi sporazum.

Inače, odbrana Kecmanovića je bila usmerena na to da je Ivanović Kosti dao da puca iz vatrenog oružja i obučavao ga i da ima snimak na kojem se to vidi.

Inače, suđenje u ovom postupku treba da se nastavi 12. jula, ali od sada bez Ivanovića. 

BONUS VIDEO:

VATRENI UDAR: Vojnici Srbije spremni za doček predsednika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!