NIKŠIĆKI ESKOBAR UBIJEN ZBOG STRAHA OD KRVNE OSVETE: Evo kakve planove je imao Radošević

Novosti Onlajn

18. 03. 2023. u 20:27

RANKO Radošević (54) zvani Ranko Eskobar, ubijen je 9. marta na benziskoj pumpi u Rušnju kada su mu prišla dva maskirana napadača i u njega ispalila sedam metaka, pet u telo i dva u glavu.

НИКШИЋКИ ЕСКОБАР УБИЈЕН ЗБОГ СТРАХА ОД КРВНЕ ОСВЕТЕ: Ево какве планове је имао Радошевић

Foto: Novosti

Prema priči uhapšenog Marka Pjanovića, nalogodavac za ovu likvidaciju je ista osoba koja je naredila ubistvo Luke Žižića u na Novom Beogradu prošle godine, a navodni motiv u oba napada koji su odrađeni po istom modelu, je strah od krvne osvete.

Kao osumnjičeni da su direktni izvršioci likvidacije Radoševića uhapšeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, inače sugrađanin Žižićevog ubice Stefana M. (24), a kao saučesnici maloletnica (17), Azra Š.(22), državljanka BiH i njen momak Marko Pjanović iz Brčkog.

- Radošević i otac Luke Žižića su obojica rodom iz Nikšića. Kada je Luka ubijen u aprilu prošle godine pretpostavljalo se da je nalogodavac bio u strahu da bi Luka mogao da se sveti zbog neraščišćenih računa iz prošlosti - kaže sagovornik Kurira i dodaje:

- Isti je čovek, tako, naredio i da se otpiše Radošević koji bi mogao da se osveti za Lukino ubistvo. Istraga će dokazati o čemu se tačno radi, ali pretpostavka je i da je isto čovek u Nikšić poslao Uroša N. sa falsikovanim dokumentima, da likvidira Lukinog oca, Mija Žižića.

Uroš N. uhapšen je u Nikšiću, samo četiri meseca posle ubistva Žižića na Novom Beogradu i to tokom rutinske kontrole njegovog vozila.

- Nakon pretresa vozila pronađen je durbin, a sumnja se da ga je oružje tek čekalo na nekoj lokaciji. Uvidom u njegov telefon otkrivena je prepiska sa saradnicima, iz koje proizlazi da je sa saučesnicima planirao Žižićevo ubistvo.

Kontaktirao je i sa Srđanom K., koji je, kako se sumnja, sa Markom Đ. učestvovao u ubistvu Luke Žižića - podseča naš izvor i dodaje:

- Cilj ubistva Mija Žižića navodno je sprečavanje moguće krvne osvete.

Saučesnik priznao

Kako je Kurir prvi pisao, pored Stefana i Luke, kao saučesnici za ubistvo Radoševića sumnjiče se i maloletnica (17) koja je uhapšena sa njima, državljanka BiH Azra Š.(22) i njen momak Marko Pjanović iz Brčkog.

- Pjanović je u nadležnom tužilaštvu Bosne i Hercegovine izjavio da je kriv i da je naručilac njegovog ubistva ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića - podseća izvor Kurira i dodaje da je Pjanović priznao i da ga je Azra pozvala da mu javi da treba da se skloni.

Azra je, takođe, priznala da je u Beogradu boravila krajem februra i sve do 7. marta, dva dana pre ubistva Radoševića.

BONUS VIDEO: SNIMAK OSUMNjIČENIH ZA UBISTVO ESKOBARA - Kamere ih snimile kako beže sa mesta zločina

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima