MERE VLADE SRBIJE DALE REZULTATE: MUP objavio statistiku zločina u kojima je korišćeno vatreno oružje

Z. U.

02. 06. 2023. u 19:43

SRPSKOJ policiji je tokom maja meseca prijavljeno, a potom evidentirano, 16 krivičnih dela u kojima je vatreno oružje korišćeno kao sredstvo izvršenja.

МЕРЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ ДАЛЕ РЕЗУЛТАТЕ: МУП објавио статистику злочина у којима је коришћено ватрено оружје

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/MUP

Masakri u OŠ Vladislav Ribnikar, selima Dubona i Malo Orašje spadaju u tih 16 krivičnih dela. U poređenju sa martom i aprilom, u maju je smanjen broj krivičnih dela u kojima je vatreno oružje korišćeno kao sredstvo izvršenja, pokazuje zvanična statistika MUP-a Srbije.

Ovi rezulteti pokazuje da su mere Vlade Republike Srbije, donete 5. maja počele da daju pozitivne rezultate u domenu (zlo)upotrebe i nezakonitog korišćenja vatrenog oružja. 

Najčešća krivična dela u kojima se upotrebljava vatreno oružje su ubistvo, ubistvo u pokušaju, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U martu je evidentirano 18 krivičnih dela sa upotrebom oružja, u aprilu 33 krivična dela, dok je taj broj u maju 16.

BONUS VIDEO: HAPŠENjE OCA UBICE IZ MLADENOVCA - Pronađen čitav arsenal oružja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)