JUBILEJ "KAZANOVE PROTIV DON ŽUANA": Pedeseto izvođenje na Maloj sceni Opere i teatra "Madlenianum"

V.V.S.

07. 12. 2022. u 19:09

KOMEDIJA Miodraga Ilića "Kazanova protiv Don Žuana", nastala kao jedino rediteljsko delo glumačkog barda Predraga Ejdusa, imaće pedeseto izvođenje u četvrtak, 8. decembra, na Maloj sceni "Madlenijanuma".

ЈУБИЛЕЈ КАЗАНОВЕ ПРОТИВ ДОН ЖУАНА: Педесето извођење на Малој сцени Опере и театра Мадленианум

foto:Zoran Škrbić

Od premijere 2016. godine predstava je punila salu teatra, a Predrag Ejdus ulogu Kazanove odigrao je poslednji put 8. juna 2018. godine. Pozorišna kritika odala je izuzetno priznanje Ejdusu-glumcu, neodoljivo šarmantnom majstoru karakterizacije, ali i Ejdusu-reditelju, nadahnutom i maštovitom majstoru scenske realizacije dramskog predloška. Predstava je obnovljena 2019. godine.

Obnovom ove drame,zahvaljzjući piscu i novom glumačkom timu (Tihomiru Staniću, Stevanu Pialu i Ivoni Kustudić,kao i Andrijani Oliverić, koja je igrala u prvobitnoj postavi), predstava je vraćena na scenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!