OVO JE PRIČA O ONIMA KOJI NE ODUSTAJU: Dajana Far, zvezda serija "Kalifornikacija" i "Vatrena zemlja" o najvažnijoj ulozi u karijeri

NIKOLA DRAŽOVIĆ

05. 03. 2023. u 06:30

POSLEDNjEG dana februara bilo je veoma vruće kraj malog ekrana jer je tada, od 22.00, na kanalu Foks, počelo emitovanje prve sezone serije "Vatrena zemlja".

ОВО ЈЕ ПРИЧА О ОНИМА  КОЈИ НЕ ОДУСТАЈУ: Дајана Фар, звезда серија Калифорникација и Ватрена земља о најважнијој улози у каријери

Foto Foks

Uz krilaticu: "Loši izbori ne čine čoveka lošim", akciona drama upoznaje nas sa mladim robijašem, Badom Donovanom, kojem se pruža prilika da se iskupi za ono što je učinio kako bi dobio skraćenu zatvorsku kaznu. Uzbudljiva akciona drama već je dobila zeleno svetlo za drugu sezonu, a serija obara sve rekorde gledanosti u Americi, te svaku epizodu prati oko 8 miliona gledalaca što je za eru striming servisa u kojoj se premijernom programu na TV ne pridaje veliki značaj, uspeh vredan svakog priznanja. Sa ovim se slaže i jedna od glavnih glumica, Dajana Far, koju pamtimo iz legendarne serije "Kalifornikacija", kao i iz, Emijem nagrađenog, TV hita "Brojevi". Dajana u ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti" otkriva šta nas očekuje u seriji koja prema kritici "mnogo obećava", kao i kako je izgledao rat sa vatrenom stihijom iz prvih redova.

- To su trenuci kada se apsolutno ništa ne pitate. Nemate vremena za razmišljanje. Borba sa vatrom donekle podseća na borbu sa zverima koje vas opkoljavaju. Znate da ništa ne može da ih zaustavi i da nemate vremena za predah. Imali smo mnogo iskustava u Americi sa požarima, naročito u Kaliforniji, i znamo koliko je neukrotiva moć vatre. Teško je opisati osećaj koji imate kada se nađete u toj situaciji - ističe glumica dodajući da je, zahvaljujući ovoj seriji, ponovo došla u dodir sa svojim instinktima. Međutim, serija, kako ona smatra, ima i širi kontekst.

Foto IMDb

- Serije "apokalipse", kako ja volim da ih nazovem, a tu mislim na sve one TV projekte koji se bave tragedijama i nesrećama, od zemljotresa preko poplava, a na kraju i požara, oduvek su bile popularne. Ljudi vole da se plaše sa bezbedne udaljenosti. Ima nečega u tom adrenalinu i neizvesnosti. Ipak, verujem da osim te kataklizme, da bi bila istinski uspešna, serija mora da ima neki veći značaj, temu kojom se bavi, a koja je neposredno povezana sa glavnom radnjom. Zbog toga verujem da se "Vatrena zemlja" i dopala publici.

Osim mamca, ima i širu priču - smatra glumica i otkriva nam o čemu je reč.

- Priča u priči je ona koja prati Bada Donovana. On je bivši zatvorenik koji se pridružuje Programu kampa za očuvanje Kalifornije, u okviru kojeg zatvorenici pomažu Odeljenju za šumarstvo i zaštitu od požara Kalifornije. Zahvaljujući programu "Kal Fajer" on će uspeti da smanji kaznu zatvora, ali i da pokrene u sebi mehanizam koji će ga, možda, vratiti na pravi put. U seriji ćemo videti kako će Bad reagovati kada dođe u dodir sa svojom prošlošću, vrativši se u rodni grad u Severnoj Kaliforniji, gde su počele sve njegove nevolje. Osim tih demona prošlosti, tamo ga čekaju i drugi zatvorenici i elitni vatrogasci sa kojima započinje borbu protiv ogromnih požara koji pustoše ovaj kraj SAD - ističe glumica, koja uprkos karijeri dugačkoj četiri decenije, kako i sama priznaje, nije bila deo ovako velikog TV projekta.

- Istina je. Nikada nisam bila miljenica produkcija i velikih kablovskih mreža. Nisam imala priliku da iskusim moć tog mehanizma koji stoji iza jedne velike serije kao što je "Vatrena zemlja". Iskreno se nadam da moju Šeron neće progutati vatra, jer sam se baš navikla na to da budem deo ovog nesvakidašnjeg šoua. Holivud je baš poput šume koju je zahvatio požar. Ring večite borbe. Ako stanete, nagutaćete se dima, i veoma brzo završiti na dnu. Ova serija je za mene kao da sam izašla na veliku čistinu i imam priliku da dišem punim plućima. Taj osećaj sigurnosti ne može ni sa čim da se poredi - iskrena je Dajana, dodajući da su njena deca izrazila veliku zabrinutost za sudbinu njenog lika.

- Zvučaće smešno, ali moj ostanak u seriji će značiti da ćemo ove godine ići na godišnji odmor, i da tokom leta neću morati da jurim drugu ulogu. Moja junakinja će u jednom trenutku doživeti veliku tragediju. To će se dogoditi negde pred kraj prve sezone, i zbog toga će njen život biti ugrožen. Jedina osoba koja će u tom trenutku moći da joj pomogne biće njen sin. Njen život zavisiće od njegovog. Međutim, ona će u tom trenutku odlučiti da rizikuje i da sopstveni život ne spasava na uštrb sinovljevog. Šta će biti rezultat tog postupka gledaoci će otkriti tokom serije - sačuvala je Dajan najzanimljivije detalje za sebe. Ipak, kako kaže, u tom postupku njene junakinje ogleda se još jedna linija radnje ove serije.

- Nije stvar samo u tome što smo mi vatrogasci i što se borimo protiv vatre. "Vatrena zemlja" više govori o fenomenu borbe koji je poznat svakom stanovniku Kalifornije.

Foto Foks

Požari su naša stvarnost. Decenijama je ovo problem koji istinski kali sve ono najtananije u svakome od nas. Ne kaže se uzalud da vatra pročišćava. Ovo je priča o onima koji ne odustaju. Čak ni pred silom prirode. Nije važno što u toj vatri nestaje tvoja kuća i tvoj novac. Ona guta naše uspomene i beg od nje može da znači samo pomirenje sa tim da smo poraženi. U Kaliforniji je duh obnavljanja i te kako snažan. Naučeni smo da uspomene dižemo iz pepela. Smatram da je upravo to najvažnija lekcija "Vatrene zemlje".

Smisao preživljavanja je u stalnom obnavljanju. Čak i kada ste prikovani za tlo, nada uvek postoji. Ni vatra joj ne može ništa - zaključuje glumica.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?