OĆU DA VI POJEM VRANJANSKO: Pevačka reprezentacija oduševila grad pod Pržarom

Дејан Ристић
Dejan Ristić

02. 06. 2023. u 22:38

U Vranju je otvoren dvodnevni festival Vranjska gradska pesma "Oću da vi pojem vranjansko" na kojem su nastupili trenutno najaktuelniji pevači vrnjskog melosa.

ОЋУ ДА ВИ ПОЈЕМ ВРАЊАНСКО: Певачка репрезентација одушевила град под Пржаром

D. Ristić

Nakon obraćanja gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, splet najlepših vranjskih pesama izveli su Ivana Tasić, Branimir Stošić Kace, Milena Lazarević Popović, Nikola Zekić, Stefan Zdravković - Princ od Vranje, Čeda Marković i Snežana Savić.

Pevače je pratio narodni orkestar pod upravom Vlade Panovića.

Vranjanci, vazda željni dobre pesme, a posebno one spevane u njihovom zavičaju, toplo su pozdravili svaku od interpretacija ove svojevrsne vranjske pevačke reprezentacije.

Koncert su otvorile zvezde sa domaćeg terena, Ivana Tasić i Branimir Stošić Kace, nastavili pevač "Legendi" Nikola Zekić i Milena Lazarević Popović, a prvi deo nastupa efektno je zaključio Princ od Vranje, nova pevačka zvezda i miljenik mlađe publike, koji je pesmom "Lela Vranjanka" dobio gromki aplauz.

U drugom delu nastupa, pevali su veterani vranjske pesme, Snežana Savić i Čeda Marković, nakon čega su svi zajedno, za kraj, zapevali "Ruse kose, curo imaš".

Za subotu je zakazan promocija albuma Ivane Tasić ,,Zaplakala Šar planina“ i koncert mladih pevačkih nada: Tijane Vučković, Filipa Jovanovića, Ognjena Čvorovića, Veline Stamenković, Mile Mitić i Jane Dimić, takođe uz pratnju orkestra Vlade Panovića. 

U okviru pratećeg programa festivala, u Gradskom parku biće otkrivena spomen bista legendarnoj vranjskoj pesmopojki Stani Avramović  Karamingi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)