"VELIKA POVELJA" DIRIGENTU TRAVICI: Još jedno priznanje manifestacije "Brankovo kolo" u Sremskim Karlovcima

J. S.

17. 07. 2023. u 10:34

PROFESOR i dirigent hora i ansambla Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu Jovan Travica dobitnik je "Velike povelje" manifestacije Brankovog kola u Sremskim Karlovcima.

ВЕЛИКА ПОВЕЉА ДИРИГЕНТУ ТРАВИЦИ: Још једно признање манифестације Бранково коло у Сремским Карловцима

Brankovo kolo

Profesora Travicu, dugogodišnjeg saradnika Brankovog kola, žiri ove tradicionalne manifestacije (Nenad Grujičić, Vesna Čipčić i Milan Pletel) jednoglasno je nagradio „za nadahnuti doprinos lepoti poezije, stvaralačku radost i ljubav prema pesnicima i ljudima na tragu božanskog dara Branka Radičevića“.

- Pokazujući veliku pažnju i ljubav prema srpskoj horskoj tradiciji i muzici, ali i prema duhovnoj baštini regiona, Evrope i sveta, sa posebnim zanosom i profesionalizmom, prof. Travica je uvek posvećeno i odgovorno pristupao pripremi i izvedbi, pored ostalog, i himne „Brankovo kolo“ iz antologijskog Radičevićevog „Đačkog rastanka“, kompozitora Svetolika Pašćana Kojanova i Jovana Pačua - naveo je žiri u obrazloženju.

Laureatu će nagrada biti uručena na Svečanom otvaranju 52. Brankovog kola koje će od 8. do 18. septembra trajati u Sremskim Karlovcima, na Stražilovu i u Novom Sadu.

Među dosadašnjim laureatima ovog priznanja su: Mihailo Miša Janketić, Ljiljana Petrović, Vesna Čipčić, Bogdan Vinokić, Vera Kovač Vitkai, Milan Pletel, Ksenija Maricki Gađanski, Vitomir Vico Dardić, Matija Bećković, Svetlana Bojković, Mira Banjac...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima