"IGRE TIŠINE" JELENE BJELICA U MALOJ GALERIJI ULUPUDUS: Radost tela u pokretu

M.A.K.

28. 08. 2023. u 15:45

RADOVI iz serije "Igre tišine", koju Jelena Bjelica predstavlja u Maloj galeriji ULUPUDS-a, do kraja ovog meseca, nastali su u tehnici akrilik na platnu, tokom prošle i ove godine.

ИГРЕ ТИШИНЕ ЈЕЛЕНЕ БЈЕЛИЦА У МАЛОЈ ГАЛЕРИЈИ УЛУПУДУС: Радост тела у покрету

Foto promo

Umetnicu su, kako sama kaže, fascinirale i inspirisale "slike, vizije, pokreti, senzacije, doživljene u trenucima kretanja kroz prirodu".

 - Promišljanje i preispitivanje prirodnih, ljudskih, ličnih tokova, teme su kojima se često vraćam - ističe Jelena Bjelica. - Biološki procesi i impulsi, emotivne reakcije na njih i neposredni kontakt sa prirodnim okruženjem osnovni su motiv za prevazilaženje okvira unutar kojih se krećem, postavljajući sebi pitanja i tražeći odgovore. U pokretu tela, kao osnovnom i sebi svojstvenom primarnom izrazu, pronašla sam izazove, radost, tišinu, slobodu.
Rođena u Novom Sadu 1974. umetnica je u rodonom gradu diplomirala na Akademiji umetnosti, odsek grafika kod profesora Živka Đaka. Jelena Bjelica se izražava se kroz crtež, grafiku, sliku, a učestvovala je i na više od šezdeset kolektivnih postavki (Makedonija, Hrvatska, Španija, Argentina, Francuska, Grčka, Rumunija, Kanada, SAD, Švajcarska, Austrija, Indija).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)