ZAHTEVI IZVOĐAČA BIĆE REŠENI: Čelnik Beogradske filharmonije o apelu muzičara

D.B.M.

10. 02. 2024. u 17:29

POSLE apela muzičara Beogradske filharmonije, koji su pročitali pre koncerta u Kolarčevoj zadužbini, a u kojim su ukazali na svoj težak položaj, oglasio se Darko Krstić, v. d. direktora ove institucije.

ЗАХТЕВИ ИЗВОЂАЧА БИЋЕ РЕШЕНИ: Челник Београдске филхармоније о апелу музичара

Foto M. Đoković

- Rešavanje njihovih zahteva je već u postupku realizacije ili će njihova realizacija biti vrlo brzo pokrenuta - istakao je Krstić. - Završen je projekat za građevinsku dozvolu nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije, a ako sve bude teklo po planu za 7-8 meseci će se krenuti u gradnju.

Na primedbu zaposlenih u Beogradskoj filharmoniji da ova institucija dve godine posle smrti Ivana Tasovca i dalje ima v. d. direktora, Krstić je odgovorio:

- Konkurs za direktora će biti raspisan posle formiranja nove Vlade Srbije, jer tehnička vlada ne može da imenuje direktore ili upravnike ustanova kulture. Svi su saglasni da su plate u kulturi male, tako da je na nivou ministarstva formirana radna grupa koja će raditi na povećanju koeficijenata plata zaposlenih u kulturi. Zahtevi za rešavanje ovih problema su u stvari "kucanje na otvorena vrata", za šta postoji spremnost Ministarstva kulture da pomogne u njihovom rešavanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)