"ŠVEJK“ OTVARA GLUMAČKE SVEČANOSTI: Manifestacija u Požarevcu u čast Milivoja Živanovića

D. N.

29. 03. 2024. u 21:00

PREDSTAVOM "Švejk" u režiji Veljka Mićunovića, u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, u ponedeljak, 1. aprila, u Požarevcu počinju Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović", 28. po redu.

ШВЕЈК“ ОТВАРА ГЛУМАЧКЕ СВЕЧАНОСТИ: Манифестација у Пожаревцу у част Миливоја Живановића

D.N.

Na svečanom otvaranju festivala, gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, predaće predstavniku glumaca simbolične ključeve grada, koji će u njihovom posedu biti sve do završne večeri, 6. aprila.

Prema izboru selektorke festivala, Moline Udovički Fotez, narednih večeri na programu su predstave: "Razvojni put Bore Šnajdera" - JDP, "Otac" - Atelje 212, "Ćelava pevačica" - Centar za kulturu Tivat, Crna Gora i "Urnebesna tragedija" - NP Beograd i NP Banjaluka, Republika Srpska. Najboljeg glumca izabraće stručni žiri u sastavu: reditelj Slavenko Saletović, glumica Ljiljana Blagojević i prošlogodišnji pobednik, glumac Nebojša Dugalić.

U završnici festivala, u čast pobednika, kome će pripasti Milivojeva statueta, beogradski Zvazdara teatar izvešće predstavu "Sportsko srce". Osim ovog festivala, na kojem se takmiče glumci profesionalnih pozorišta Srbije i regiona, Požarevljani u čast svog slavnog sugrađanina Milivoja Živanovića (1900-1976), nekadašnjeg člana JDP-a, tokom februara organizuju i takmičenje amatera "Milivojev štap i šešir".

BONUS VIDEO - ŠTA JE SVE IZVUČENO IZ KUĆE: Prizor sa mesta gde je nestala Danka posle 4. dana potrage

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)