IGRE SVETLA I SENKE: Izložba "Arhitektonske varijacije", slikarke Mile Gvardiol u Blok galeriji

M.A.K.

09. 05. 2024. u 18:02

NOVOBEOGRADSKA Blok galerijA (Jurija Gagarina 221), u petak, 10. maja u 19 časova, predstavlja izložbu "Arhitektonske varijacije", slikarke Mile Gvardiol.

ИГРЕ СВЕТЛА И СЕНКЕ: Изложба Архитектонске варијације, сликарке Миле Гвардиол у Блок галерији

Foto promo

U ovoj seriji radova aurtorka za polazište uzima arhitekturu koju pretvara u geometriju.

- Odrastajući u ambijentu arhitekture brutalizma i socrealizma oduvek sam kroz posmatranje ovakvih zgrada pokušavala da iz njih izvučem osnovne geometrijske forme - ističe Mila Gvardiol. - Ovi stilovi u arhitekturi svojom jednostavnošću prosto su me mamili na to. Arhitekturu više nisam gledala kao takvu već sam kroz brisanje svih detalja koje ona nosi sa sobom pokušala da je svedem na najednostavniju formu koju sam i prikazala kroz igru svetla i senke. Zgrade su ostale bez prozora, balkona... bez ljudi postale su minimalističke skulpture prikazane kroz odnos svetle i tamne boje. U ovoj seriji nazvanoj "Arhitektonske varijacije" potpuno sam isčistila formu i kompoziciju svela na tri plošna elementa (pozadina, svetlo i senka) koji u svojim odnosima grade dubinu.

Njenu izložbu čine slike u tehnici akril na platnu, u formi poliptiha.Rođena 1979. godine u Beogradu, ova autorka je doktorirala na Interdisciplinarnim studijima Univerziteta umetnosti u Beogradu, na Odseku za digitalnu umetnost. Radi na Fakultetu primenjenih umetnosti, u zvanju vanrednog profesora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)