"DIJALOG" KROZ KERAMIKU: Zajednički projekat Muzeja primenjene umetnosti i Narodnog muzeja u Aranđelovcu

M.A.K.

29. 05. 2024. u 16:55

DVE zbirke umetničke keramike, Muzeja primenjene umetnosti i Narodnog muzeja u Aranđelovcu, ukrstiće autorski projekat viših kustoskinja Jelene Popović i Tanje Vićentić.

ДИЈАЛОГ КРОЗ КЕРАМИКУ: Заједнички пројекат Музеја примењене уметности и Народног музеја у Аранђеловцу

Foto promo

Njihova izložba "U dijalogu", koja se bavi pravcima i tendencijama srpske keramike od 1937. do danas biće svečano otvarena u četvrtak, 30. maja, u 18 časova. na otvaranju će se publici obratiti Biljana Jotić, direktorka MPU, Darko Pavlović, v.d. direktora Naradnog muzeja u Aranđelovcu, dr Simona Čupić, redovna profesorka Filozofskog fakulteta.

Foto promo

 

Cilj izložbe je, kako piše u najavi, da se pokaže transformacija umetničke keramike u Srbiji tokom 20. i početkom 21. veka, a biće prikazani i radovi koji su retko izlagani poput panoa Ivana Tabakovića "Hrvatsko proleće", ili dela inostranih gostiju na simpozijumu "Svet keramike". Tokom trajanja postavke biće organizovana stručna vođenja, predavanja i radionice koje će publiku upoznati sa dragocenim kulturnim nasleđem dva muzeja, kao i sa mogućnostima i kreativnim potencijalom keramike. Izložba traje do 25. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SENZACIJA: Britanci upravo objavili vest, Novak Đoković opet zapanjio svet!