MALA ŠKOLA ISTORIJE: Bogat program 15.septembra na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

V.V.S.

09. 09. 2024. u 15:26

U ORGANIZACIJI Dečjeg kulturnog centra Beograd i Udruženja koreografa narodnih igara Srbije, održaće se manifestacija "Dan tradicije" - 15. septembra na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

МАЛА ШКОЛА ИСТОРИЈЕ: Богат програм 15.септембра на Дан српског јединства, слободе и националне заставе

foto promo

Više od hiljadu učesnika defilovaće u narodnim nošnjama, a u muzičko-scenskom programu učestvovaće dečji horovi, pevači i folklorni ansambli iz Beograda, kao i drugih srpskih gradova. Ovog dana za decu i mlade biće organizovane predstave, koncerti i radionice sa namerom da se kod mladih na kreativan način podstakne komunikacija predaka i potomaka.

Prateći program manifestacije je dramsko-obrazovnog karaktera, a reč je o edukativnoj i interaktivnoj pozorišnoj formi kroz koju se mališani upoznaju sa delovima srpske istorije i likovima koji su je obeležili - despotom Stefanom Lazarevićem, Kneginjom Milicom, Kondom Bimbašom i Jelenom Anžujskom.

Manifestacija se odvija uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Ministarstva kulture Republike Srbije, GO Novi Beograd, kao i gradova, opština i sela širom Srbije i dijaspore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE TO: Dejan Stanković dobio najviše glasova, a nije izabran za trenera meseca