ODOBRENO 39 PROJEKATA ZA FINANSIRANJE: Obeležen Dan nauke u Srbiji

Lj.B.

11. 07. 2022. u 15:11

DAN nauke u Srbiji obeležen je juče, a tim povodom Centra za promociju nauke dodelio je priznanja za doprinos promociji nauke u Srbiji.

ОДОБРЕНО 39 ПРОЈЕКАТА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ: Обележен Дан науке у Србији

FOTO: Promo

- Dan nauke u Srbiji obeležavamo 10. jula svake godine na dan rođenja našeg velikog naučnika Nikole Tesle i pozdravimo ovogodišnje pojedince i organizacije, njih 39, koji će se pridružiti našim naporima da nauku približimo građanima - rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvija Branko Ružić.

Kako je dodao, na ovogodišnji Javni poziv Centra za promociju nauke za finansiranje projekata promocije nauke pristiglo više od 150 projekta, od kojih je izabrano ukupno 39 koji će biti finansirani.

Od 2011. godine do danas, kako je rekao, ukupno je odobreno i finansirano 711 projekata sa više od 135 miliona dinara.

- Za sve ove godine, zahvaljujući ovim projektima, više od 2 miliona građana, različitih generacija, imalo je priliku da se približi nauci - rekao je ministar Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!