PRVI DAN POLAGANJA ZAVRŠNOG ISPITA PROTEKAO U NAJBOLJEM REDU: Učenici polažu još sutra i prekosutra, a evo gde će biti objavljeni rezultati

Novosti online

21. 06. 2023. u 17:16

PRVI dan završnog ispita, tokom koga su učenici osmog razreda polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, protekao je u redu.

ПРВИ ДАН ПОЛАГАЊА ЗАВРШНОГ ИСПИТА ПРОТЕКАО У НАЈБОЉЕМ РЕДУ: Ученици полажу још сутра и прекосутра, а ево где ће бити објављени резултати

Foto: Z.J.M.

Danas su završni ispiti polagali i polaznici funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, koji iz nekog razloga nisu završili osnovnu školu. 

Pregledanje testova, prve smene koje je bilo planirano u 14č, pomereno je zbog reorganizacije rada, s obzirom da je ove godine povećan broj skening centara . Informacije koje su se pojavile u javnosti da je sistem pao nisu tačne i u toku je skeniranje testova.

Učenici će sutra, u četvrtak, 22. juna polagati test iz matematike u 9 časova, dok će u isto vreme u petak, 23. juna rešavati  test iz jednog od pet predmeta za koji su se ranije opredeli.

Pitanja je kao i svake godine pripremio je Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Testovi  su štampani na srpskom i na jezicima osam nacionalnih manjina.

Preliminarni rezultati završnog ispita, kao što je i ranije najavljeno , biće dostupni na portalu Moja srednja škola ( mojasrednjaskola.gov.rs.) u nedelju , 25. juna 2023. godine, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 28. juna 2023.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!