SVE SPREMNO ZA POLAGANJE MALE MATURE: Sutra se polaže test iz srpskog jezika

Lj.B.

17. 06. 2024. u 13:41

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je sve spremno za polaganje završnog ispita za učenike osmog razreda u Srbiji, istakavši da će se sutra polagati srpski, odnosno maternji jezik, naredni dan matematika, a 20. juna će se polagati izabrani predmet.

СВЕ СПРЕМНО ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ: Сутра се полаже тест из српског језика

Gimnazije odnele prevagu nad srednjim stručnim školama / Foto P. Milošević

Ona je rekla da je polaganje male mature sa razlogom odloženo za jedan dan zbog praznika Kurban-bajrama, ali da to ne utiče na bezbednost i tajnost testova.

- Preduzeli smo sve da bezbednost pre svega dece a i samih testova i tajnost budu na nivou. Zadaci će biti kao i ovih godina po težini - osnovni, srednji i napredni nivo će se u onoj srazmeri u pitanjima rasporediti kao što je to bilo i do sada, tako da ćemo imati priliku da 66.970 učenika osmog razreda pristupi ispitu - navela je ministarka.

Đukić Dejanović je rekla da u srednjim školama ima 72.522 mesta, što omogućava da svi učenici nađu svoje mesto u srednjoj školi, i dodala da će 2. juna biti istaknut raspored dece po srednjim školama.

Ministarka je u izjavi za Tanjug svim osmacima poželela mnogo uspeha na polaganju završnog ispita, i da hrabro, sa mnogo znanja i opuštenosti priđu polaganju ispita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)