DAN POSVEĆEN STUDENTIMA: Univerzitet u Beogradu obeležava rođendan

Lj.B.

13. 09. 2024. u 11:08

Vodeća visokoškolska institucija u regionu Univerzitet u Beogradu (UB) danas obeležava 216 godina postojanja i uspešnog rada.

ДАН ПОСВЕЋЕН СТУДЕНТИМА: Универзитет у Београду обележава рођендан

Rektorat UB na putu povratka u elitu, Foto Z. Jovanović

- Svake godine, 13. septembra obeležavamo godišnjicu od osnivanja Univerziteta u Beogradu. Mi baštinimo tradiciju Dositejeve Velike škole, Liceja i konačno kasnije institucije koja se zove kao danas - Univerzitet u Beogradu - podsetio je Branislav Boričić, prorektor za nauku Univerziteta u Beogradu.

Najavio je da će svečanosti biti dodeljene nagrade studentima generacije svih fakulteta i to 31 u sastavu Univerziteta u Beogradu.

- Ovaj dan posvećujemo našim studentima, a takođe će biti uručene nagrade i studentima autorima najboljih radova, kao i povelje profesorima emeritusima - rekao je Boričić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ SE NE ZAUSTAVLJA: Oborio još jedan rekord Rodžera Federera, evo i koji