DA BUDE KAO NOVO: Kako da očistite plastično posuđe
Hteli, ne hteli, na plastičnom posuđu tokom dužeg korišćenja ostaju tragovi koji ga na prvi pogled čine dotrajalim i manje lepim.
Foto Shutterstock
Naslage kamenca nastale od vode koja se zadržava nakon pranja, dok se posuđe suši, kao i boja koju kutije za pakovanje hrane poprime od sadržaja koji nosimo u njemu, poput paradajz sosa ili kurkume, deluju kao da je nemoguće da ih očistimo.
Koliko god da trljamo sunđerom i žicom uz pomoć deterdženta, nikako ne uspevamo da „plastici“ vratimo stari sjaj. Uz to, muče nas sumnje da li je uopšte zdravo jesti iz takvog posuđa. Srećom, „recept“ za čišćenje postoji.
Napravite smesu tako što ćete pomešati dve kašike sode bikarbone sa onoliko vode koliko je potrebno da dobijete gustinu paste. Nanesite je na delove posuđa sa kojih želite da skinete fleke i ostavite da odstoji tri sata.
Nakon toga istrljajte vlažnim, oceđenim sunđerom i isperite mlakom vodom. Osušite odmah posle pranja i uživajte u vašem čistom i „novom“ posuđu.
Preporučujemo
RODITELjI, OPREZNO NA LETOVANjU: Evo kako da prepoznate sunčanicu kod mališana
03. 07. 2024. u 06:30
TRANSGENERACIJSKI PRENOS OBRAZACA PONAŠANjA: Kako nam preci utabavaju životni put
03. 07. 2024. u 07:30
ŠTA JE NEZDRAVA SEKSUALNOST: Sve je dozvoljeno dok ne pređe u patologiju
01. 07. 2024. u 21:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)