ZVUČI ŠAŠAVO, ALI RADI: Neuobičajeno korišćenje mikrotalasne
Većina nas mikrotalasnu rernu koristi samo za podgrevanje, eventualno za odmrzavanje jela, mada ona pruža još brojnih mogućnosti upotrebe.
Foto Shutterstock
Jedno od njih je i kuvanje na pari, koje ćete postići tako što ćete povrće oprati i ostaviti vrlo malo vode u posudi u kojoj se nalazi, pa ga ubaciti u mikrotalasnu i uključiti je na srednje jaku temperaturu.
U proseku je potrebno pet minuta da bi i najtvrđe povrće, poput šargarepe, bilo skuvano na pari, a samo dva minuta za brokoli, proklje i karfiol.
Još jedan manje poznat način upotrebe mikrotalasne je za omekšavanje, odnosno pečenje luka, i crnog i belog.
Važi za obe vrste - oljuštite ih i odsecite vrhove glavica (čenova), stavite u posudu, prelijte mešavinom dve kašike vode, kašičicom maslinovog ulja i malo soli, pa pecite osam minuta na srednjoj temperaturi.
Preporučujemo
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)