MORSKA NEMAN OD 6 METARA, A TELO JOJ JE PUNO OŽILJAKA: Snimljena jedna od najvećih belih ajkula na planeti

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 08. 2024. u 21:45

ŽENKA velike bele ajkule dobila je ime Deep Blue (Veliko Plavetnilo), a predstavlja jednog od najvećih morskih predatora ikada snimljenih kamerom.

МОРСКА НЕМАН ОД 6 МЕТАРА, А ТЕЛО ЈОЈ ЈЕ ПУНО ОЖИЉАКА: Снимљена једна од највећих белих ајкула на планети

Foto: Profimedia

Prvi put je primetio istraživač Maurisio Hojos Padilja u vodama blizu meksičkog ostrva Gvadalupe, 2013. godine. Veruje se da je dugačka 6,1 metar, teška dve tone i stara najmanje 60 godina.

Na društvenim mrežama možete pronaći brojne snimke Deep Blue na kojima deluje mirna i neagresivna u društvu ljudi i delfina.

Ogromni predator je prepoznatljiv po brojnim ožiljcima na telu, a ovako je istraživač Majkl Majer opisao njihov susret, tokom ekspedicije Nautilus Explorer.

-Bila je veoma radoznala. Nije bila agresivna i stalno je kružila oko nas. Dugo smo ronili, a kada smo se vratili na brod, svi smo bili oduševljeni, kazao je.

Deep Blue se našla i pred kamerom Oušn Remzi, koja je posvećena proučavanju morskog sveta, prenosi The Sun.

-Naišla je na lešinu kita ulješura nadomak obale Havaja. Posmatrali smo iz daljine kako mu prilazi i kida meso, objasnila je.

Koliko je Deep Blue popularna pokazuje i činjenica da postoji više stranica na društvenim mrežama koje su joj posvećene.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?! Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato