ŠKOLA U TEKSASU ZABRANJUJE OBALČENJE U CRNO: Zabrinuta za mentalno zdravlje

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 08. 2024. u 23:50

U JEDNOJ srednjoj školi u Teksasu učenicima je zabranjeno da nose crnu odeću zbog zabrinutosti za njihovo mentalno zdravlje, piše danas BBC.

ШКОЛА У ТЕКСАСУ ЗАБРАЊУЈЕ ОБАЛЧЕЊЕ У ЦРНО: Забринута за ментално здравље

Foto: pixabay

U srednjoj školi Čarls u okrugu El Paso nošenje potpuno crne odece tretiraće se kao kršenje kodeksa oblačenja.

Direktor škole Nik DeSantis naveo je u pismu roditeljima da raste broj đaka koji na nastavu dolaze u poptpuno crnoj odeći i naglasio da je taj način oblačenja postao više povezan sa depresijom i problemima mentalnog zdravlja, kao i kriminalom nego sa srećnom i zdravom decom koja su spremna da uče.

Novim kodeksom oblačenja učenicima je dozvoljeno da nose pojedine komade crne odeće ili potpuno crnu odeću danima kad je izbor odeće slobodan.

Predsednica Udruženja nastavnika El Pasa Norma De La Rosa rekla je lokalnim medijima da su nastavnici videli promenu u u oblačenju đaka kada su pod stresom ili depresivni.

Međutim, nova politika je izazvala oprečna mišljenja roditelja i drugih u zajednici, a mnogi smatraju da se novim pravilima o oblačenju škola ne bavi osnovnim uzrocima problema mentalnog zdravlja tinejdžera i da samo kažnjava učenike koji se bore na svoj način.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!