ŠTA VI MISLITE O OVOME: Restoran naplatio 58 evra za sečenje torte koju su gosti sami doneli

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 08. 2024. u 00:54

KAKO bi proslavila rođendan majke, jedna porodica je posetila restoran u južnom delu grada Areca.

ШТА ВИ МИСЛИТЕ О ОВОМЕ: Ресторан наплатио 58 евра за сечење торте коју су гости сами донели

Foto: Shutterstock

Trinaest gostiju je unapred pitalo da li mogu da donesu tortu iz poslastičarnice i restoran je prihvatio.

Međutim, nakon uživanja u slavlju, račun od 659 evra uključivao je i naknadu od 58 evra za sečenje i serviranje rođendanske torte, kao i cenu od 4,50 evra po osobi za uslugu.

Ispostavilo se da je ovaj trošak bio skuplji od same torte, koja je koštala 45 evra. Iako je račun plaćen, ćerka se oglasila na društvenim mrežama, iznenađena situacijom koja je potom izazvala velike reakcije javnosti.

U objavi na Fejsbuku je tvrdila da je restoran rekao da je to pravilo postojalo još od njihovog osnivanja, tako da su morali to da plate, prenosi "Dejli mejl".

-Ne pokrivamo ovu vrstu usluge i uglavnom služimo jela koja sami pravimo, pa se trudimo da goste odvratimo od donošenja hrane spolja. Ako uzmemo u obzir da je u Arecu prosečna naknada za uslugu 2,5 evra po osobi, nema tako velike razlike u ceni, rekao je vlasnik restorana za italijanske medije.

-Moj restoran mora da plati konobara koji opslužuje sto, mašinu za pranje sudova i druge prateće usluge. Moramo nekako povratiti te troškove.

Međutim, vlasnik je priznao da se moglo drugačije završiti. "Nisam bio tamo te večeri, ali moji zaposleni su možda bili previše napadni u upravljanju nastalom situacijom, možda su mogli malo da snize uobičajenu cenu ili čak da ništa ne naplate za tortu. Bolje 50 evra manje i ljudi koji idu kući srećni nego ovaj nesporazum, u kome smo svi oštećeni," zaključio je.

U avgustu prošle godine, još jedan restoran u Italiji šokirao je svoje mušterije na sličan način, jer im je naplatio 20 evra za rezanje rođendanske torte.

Mnogi korisnici društveni mreža su "napali" restoran, jer smatraju da gosti ne treba da plaćaju toliku cenu ako su doneli sopstvenu hranu, što restoran "ništa ne košta". Neki pišu da je ovo samo još jedan primer "pohlepnih ugostiteljskih objekata".

Međutim, ima i onih koji razumeju zašto je osoblje odlučilo da naplati. Pre svega, tu je pitanje bezbednosti, jer ako je hrana koju gosti unose neispravna, restoran može da trpi posledice. Takođe, neki smatraju da je usluga sečenja, serviranja i pranja sudova dovoljan razlog za dodatnu naplatu, kao i da ne može svako da u restoran unosi šta god želi da jede i pije.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: VSU priprema ofanzivu Zaporožje 2.0; Ruske snage buše odbranu kod Pokrovska; VSU ima inicijativu kod Kurska (VIDEO/FOTO)