OPREZNO ZBOG POMRAČENJA MESECA Astro savet za sredu, 18. septembar: Povedite računa o zdravlju, pazite se trovanja

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

18. 09. 2024. u 07:00

JEDNO od dva ovogodišnja pomračenja Meseca, 18. septembra, specifično je po tome se dešava u poslednjem zodijačkom znaku, Ribama, kojima upravlja Neptun, planeta koja pravi konjunkciju sa pomračenim Mesecom.

ОПРЕЗНО ЗБОГ ПОМРАЧЕЊА МЕСЕЦА Астро савет за среду, 18. септембар: Поведите рачуна о здрављу, пазите се тровања

Foto: Profimedia

Treće, ništa manje važno, biće vidljivo i iznad naše zemlje, zbog čega će uticaj ove prirodne pojave biti veći. Ne preporučuje se posmatranje pomračenja golim okom, jer može da donese probleme sa vidom (Sunce i Mesec, koji nose astrološki naziv svetla, simbolizuju oči na našem telu) i infekcijama očiju.

Ovaj aspekt izuzetno naglašava intuiciju, ali i preosetljivost, kao i sklonost alkoholu. Na zdravstvenom planu, spoj pomračenog Meseca i Neptuna može da ukaže na probleme sa endokrinim žlezdama, limfom i limfnim čvorićima (zapaljenje). Imunitet je oslabljen, a podložnost infekcijama veća, kao i opasnost od trovanja vodom ili hranom, anestezije i alergije na lekove. Poželjno je obratiti dodatnu pažnju na higijenu i korišćenje sedativa.

Napet aspekt, inkonjunkcija pomračenog Meseca sa Venerom, osim razočarenja na emotivnom planu, ukazuje i na nepravilan rad polnih žlezda, kao i neredovnu menstruaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje