OD SUZA DO UŽITKA: Zašto volimo ljutu hranu

07. 06. 2025. u 00:00
LjUTA jela mogu izazvati neprijatnosti kao što su pečenje, znojenje i čak suze tokom jela, ali za mnoge ljude upravo te reakcije predstavljaju glavni užitak i razlog zašto biraju jako začinjenu hranu - dok je nekima bol tokom jela deluje kao kazna, ljubiteljima ljutog je izazov i zadovoljstvo. Šta se krije iza te sklonosti prema hrani koja peče?
Povezane vesti

ZAŠTO ČOKOLADA IMA TAKO DOBAR UKUS: Naučnici objasnili
KAD zagrizete komadić čokolade, možete da osetite njene različite ukuse. Grupa naučnika je tokom istraživanja ustanovila da je kontrolisanjem fermentacije moguće stvoriti „dizajnerske“ čokolade sa posebnim ukusima.
22. 08. 2025. u 23:22

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: Izbor priloga na pici otkriva vaš karakter
MALSINE, slanina, jaja, ananas - vaš izbor dodataka na pici možda izgleda kao spontana odluka, ali oni mogu da otkriju dosta toga o vašem karakteru, pokazalo je najnovije istraživanje naučnika.
16. 08. 2025. u 20:00

NOVA STUDIJA: Krompir nastao pre oko devet miliona godina u Južnoj Americi
NOVA genetska studija objavljena danas u časopisu "Sel", otkrila je da je krompir nastao pre oko devet miliona godina prirodnim ukrštanjem divlje biljke paradajza i biljke slične krompiru u Južnoj Americi.
01. 08. 2025. u 23:00

NOVA STUDIJA MENJA POGLED NA HOLESTEROL: Dva jaja dnevno nisu problem, ali nešto je ipak „sumnjivo“
NOVA studija pokazuje da jaja nisu neprijatelj, ali zasićene masti jesu. Dva jaja dnevno u ishranisa niskim sadržajem masti mogu poboljšati holesterol i zdravlje srca.
27. 07. 2025. u 00:00
Najnovije iz rubrike

ASTROLOZI ŠALJU POSLEDNJE UPOZORENJE: 5 znakova moraju da isprave greške pre 2026. inače će godina biti nemilosrdna
Godina 2026. će biti nemilosrdna prema 5 znakova ukoliko ne isprave ključne greške do kraja 2025.
20. 09. 2025. u 23:00

"ŽIVIMO U LAŽI" Astronaut shvatio istinu boraveći u svemiru
RON Garan, 63-godišnji penzionisani astronaut, više puta je ponovio tokom godina kako je za vreme boravka na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) shvatio da većina ljudi na Zemlji "živi laž".
20. 09. 2025. u 21:27

TURŠIJA BEZ ŠEĆERA I SIRĆETA: Recept koji je zaludeo domaćice u Srbiji
Predsetavljamo vam turšiju kakvu ćete zaista voleti
20. 09. 2025. u 21:00

SUTRA TAČNO U 21.42 ČASOVA STIŽE VAŽAN DOGAĐAJ: Pomračenje Sunca menja sudbinu 4 znaka
DELIMIČNO pomračenje Sunca u Devici očekuje nas 21. septembra u 21.42 minuta, čime se završava koridor pomračenja, a ovaj astrološki događaj biće okidač velikih promena u narednim mesecima.
20. 09. 2025. u 19:27

ZBOG OVE GREŠKE U PRAVLJENJU LOZINKE HAKERIMA PUT OLAKŠAN: Evo kako da unapredite sajber bezbednost
KOLIKO mudri moraju da budu pri odabiru lozinki, mnogi saznaju tek kada otkriju da im je neko pristupio nekom nalogu. Pažljivo su postupali sa svojim podacima, tako da ne mogu da shvate šta je pošlo po zlu. Česta greška možda da bude korišćenje dela lozinke u više naloga i na različitim platformama, piše RTS.
20. 09. 2025. u 16:16
Komentari (0)