OVE NAMIRNICE UPORNO ČUVAMO U FRIŽIDERU, A NIKAKO NE BI SMELI: Na sobnoj temperaturi trajaće mnogo duže

В.Н.

07. 07. 2025. u 18:09

Neka hrana ne bi trebalo da se stavlja u frižider, no neki ljudi uporno skoro sve što donesu iz prodavnice stave u njega. Time zapravo čine veliku medveđu uslugu jer bespotrebno zatrpavaju frižider i uništavaju hranu, piše Stars Insajder.

ОВЕ НАМИРНИЦЕ УПОРНО ЧУВАМО У ФРИЖИДЕРУ, А НИКАКО НЕ БИ СМЕЛИ: На собној температури трајаће много дуже

Foto Pixabay free images

Med

Poznato je da se med skuplja i kristališe na niskim temperaturama, a na sobnoj temperaturi trajaće mnogo duže nego što mislite.

Krompir

Niske temperature pretvaraju krompirov škrob u šećer, što rezultira preslatkim ukusom i zrnastom teksturom. Umesto toga, držite ih u papirnatoj vrećici u hladnoj i tamnoj ostavi.

Paradajz

Nemojte stavljati paradajz u frižider jer na ga hladan vazduh u frižideru čini kašastim i usporava hemijske procese koji doprinose ukusu.

Jabuke

Hladna i hrskava jabuka je osvežavajuća, ali će izgubiti svoju hrskavost, svežinu i ukus ukoliko ih držite u frižideru.

Krastavci

U redu je držati kisele krastavce van frižidera.

Čokolada

Za potpuniji ukus vrlo je važno da čokoladu držite na suvom i tamnom mestu.

Patlidžan

Ako nameravate da ga pojedete nekoliko dana nakon kupovine, držite patlidžan na kuhinjskom stolu. Ako ga pak, stavite u frižider morate znati da njegov ukus više neće biti isti.

(SuperŽena/b92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA TRAMPOVA PRETNJA: Evropa se trese