VELIKI POŽAR U HRVATSKOJ: Sa vatrom se bori 40 vatrogasaca

Tanjug

03. 07. 2022. u 11:14

VELIKI šumski požar na području Rajića kod Novske i dalje je aktivan, a gasi ga 40 pripadnika lokalnih vatrogasnih društava, prenose danas hrvatski mediji.

ВЕЛИКИ ПОЖАР У ХРВАТСКОЈ: Са ватром се бори 40 ватрогасаца

Foto: A. Stevanović/Ilustracija

Angažovan je i helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8, izvestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice, prenosi Index.hr.


Na terenu je 40 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila, a u gašenju učestvuju i pripadnici Šumarske službe.

- Požarom je zahvaćena hrastova šuma na površini od 15,7 hektara. Vatrogasna intervencija je u toku, a radi se o mladoj šumi i nepristupačnom terenu s dosta stena, pa su se stoga u gašenje uključile i vazdušne snage. Požar držimo pod kontrolom i radi se na njegovoj lokalizaciji - rekao je glavni vatrogasni komandant Slavko Tucaković.

BONUS VIDEO:

"URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024