VREDNA JE VIŠE OD 200 MILIONA DOLARA: Luksuzna jahta kuma Vladimira Putina usidrena u Hrvatskoj (VIDEO)

Novosti online

22. 09. 2022. u 23:40

JAHTA "Royal Romance" koja se dovodi u vezu sa uhapšenim ruskim oligarhom Viktorom Medvedčukom, zbog kog su Rusi oslobodili više od 200 ukrajinskih boraca, usidrila se u Trogiru u Hrvatskoj.

ВРЕДНА ЈЕ ВИШЕ ОД 200 МИЛИОНА ДОЛАРА: Луксузна јахта кума Владимира Путина усидрена у Хрватској (ВИДЕО)

Viktor Medvedčuk i Vladimir Putin / Foto AP

Superjahta duga 92 metra kupljena je za više od 200 miliona američkih dolara, a godišnji troškovi njenog održavanja i putovanja procenjuju se na vrtoglavih 15 do 20 miliona dolara.

Luksuzno plovilo može da razvije maksimalnu brzinu od 15 čvorova, ima gaz od 3.85 metara, a od luksuznih sadržaja ističu se palube od tikovine, teretana, liftovi koji povezuju ukupno pet paluba i 12-metarski bazen s vodopadom na gornjoj palubi.

Nalazi se na listi sto najboljih svetskih jahti svih vremena, a izgrađena je u jednom od najpoznatijih svetskih brodogradilišta u Holandiji.

Jahta je predviđena za smeštaj 14 gostiju u sedam luksuznih kabina, a na njoj rade 22 člana posade.

 

(Index)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima