PILOTI JEDVA OSTALI ŽIVI, MINISTAR BANOŽIĆ SE HVALI: Pad MiG-a je pokazao da je vojska spremna na izazovne zadatke

Tanjug

06. 12. 2022. u 21:55

MINISTAR odbrane Mario Banožić potvrdio je danas da su nakon pada aviona hrvatskog vazduhoplovstva MiG 21 obojica pilota pronađena živa i zdrava.

ПИЛОТИ ЈЕДВА ОСТАЛИ ЖИВИ, МИНИСТАР БАНОЖИЋ СЕ ХВАЛИ: Пад МиГ-а је показао да је војска спремна на изазовне задатке

Foto: Jutjub printskrin/ HINA multimedija/Jutjub printskrin/PIXSELL

On je istakao da je današnji incident prilikom redovne obuke "pokazao spremnost Hrvatske vojske da uspešno obavlja svoje zadatke", ali je izrazio žaljenje što su dvojica pilota pretrpela strah i stres, prenela je agencija Hina.

- Na svu sreću piloti su pronađeni živi i oni su na pregledu s lekarima i nadam se da će biti sve u redu - rekao je Banožić na konferenciji za novinare.

Hrvatsko Ministarstvo odbrane danas je potvrdilo da su oba pilota nakon pada aviona radnog vazduhoplovstva Hrvatske MiG 21 u blizini Slatine pronađena živa i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno. 

Tokom pada letilice oba pilota su se uspešno katapultirala i prizemljila, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Navodi se da su piloti u stabilnom stanju, van životne opasnosti i biće prevezeni u bolnicu na lekarski pregled.

Reč je o avionu MIG-21 dvosedu, koji je bio u planiranoj aktivnosti obuke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!