PROJA SA MEDOM I PUTEROM: Premazana slatkim prelivom, neodoljivog ukusa
Kada jednom probate proju sa medom i puterom poželećete češće da je spremate. Dok je vruća, premazuje se slatkim prelivom, a svaki zalogaj se topi u ustima.
Foto: Privatna arhiva
Sastojci:
- 1 šolja belog brašna
- 1 šolja kukuruznog brašna
- prstohvat soli
- 1/4 šolje šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 115 g otopljenog putera
- 2 kašike biljnog ulja
- 2 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1/4 šolje meda
- Za preliv:
- 1/3 šolje putera
- prstohvat soli
- 2 kašike meda
Priprema:
U čini pomešajte kukuruzno i belo brašno, so i prašak za pecivo, pa pomešajte sastojke za proju. Ubacite šećer, pa ponovo promešajte. U jogurt ubacite med, ulje, otopljen puter i jaja, pa dobro umutite. Postepeno dodajte smesu sa jogurtom i jajima u suve sastojke za proju, pa dobro umutite žicom. Izlijte smesu u vatrostalnu posudu, pa pecite proju na 220°S oko 25-30 minuta. U činiju ubacite puter, prstohvat soli i kašiku meda, pa miksajte 4 minuta. Potom dodajte ostatak meda i umiksajte. Vrelu proju premažite slatkim prelivom.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
NEVEROVATNO MEKANO, MINI BAVARSKO PECIVO: Prvo se kuva, pa tek onda peče (VIDEO)
20. 12. 2023. u 11:00
PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak
16. 08. 2023. u 12:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)