PROJA SA MEDOM I PUTEROM: Premazana slatkim prelivom, neodoljivog ukusa
Kada jednom probate proju sa medom i puterom poželećete češće da je spremate. Dok je vruća, premazuje se slatkim prelivom, a svaki zalogaj se topi u ustima.
Sastojci:
- 1 šolja belog brašna
- 1 šolja kukuruznog brašna
- prstohvat soli
- 1/4 šolje šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 115 g otopljenog putera
- 2 kašike biljnog ulja
- 2 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1/4 šolje meda
- Za preliv:
- 1/3 šolje putera
- prstohvat soli
- 2 kašike meda
Priprema:
U čini pomešajte kukuruzno i belo brašno, so i prašak za pecivo, pa pomešajte sastojke za proju. Ubacite šećer, pa ponovo promešajte. U jogurt ubacite med, ulje, otopljen puter i jaja, pa dobro umutite. Postepeno dodajte smesu sa jogurtom i jajima u suve sastojke za proju, pa dobro umutite žicom. Izlijte smesu u vatrostalnu posudu, pa pecite proju na 220°S oko 25-30 minuta. U činiju ubacite puter, prstohvat soli i kašiku meda, pa miksajte 4 minuta. Potom dodajte ostatak meda i umiksajte. Vrelu proju premažite slatkim prelivom.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEVEROVATNO MEKANO, MINI BAVARSKO PECIVO: Prvo se kuva, pa tek onda peče (VIDEO)
20. 12. 2023. u 11:00
PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak
16. 08. 2023. u 12:00
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)