NAKON ODLUKE SVETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE: Još jedna zemlja proglasila kraj epidemije

Srna

11. 05. 2023. u 15:59

VLADA Hrvatske proglasila je danas kraj epidemije virusa korona.

НАКОН ОДЛУКЕ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ: Још једна земља прогласила крај епидемије

Foto J. Kerbler

Ovom odlukom prestaje sa radom i Štab civilne zaštite za sprečavanje širenja virusa korona, a odluke vezane uz eventualnu potrebu pridržavanja određenih mera zaštite, s obzirom na to da virus i dalje egzistira, donosiće Ministarstvo zdravstva.

Odluka Vlade Hrvatske usledila je nakon što je Svetska zdravstvena organizacija /ZSO/ proglasila da koronavirus više ne predstavlja globalnu zdravstvenu krizu, a premijer Andrej Plenković u uvodu sednice rekao je da je važno iz ove, najveće pandemije u poslednjih 100 godina, izvući pouke o daljim suočavanjima sa potencijalnim krizama toga tipa.

On je najavio da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo objaviti preporuke kako se ponašati u novim okolnostima vezanima za kovid 19.

Odluku o proglašenju epidemije virusa korona na području Hrvatske ministar zdravlja Vili Beroš donieo je 11. marta 2020. godine, kada je ZSO proglasila pandemiju.

BONUS VIDEO: DREVNI GRAD U NOVOM IZDANjU: Pogledajte kako izgleda Petra u Jordanu pod 3D svetlima i zvukom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove