NAD ZAGREBOM ŽIVA VATRA SEVA: Više od 40 munja udarilo na hrvatsku prestonicu

Tanjug

06. 06. 2023. u 17:52

NA širem području Zagreba zabeleženo je više od 40 munja, a meteorolozi najavljuju jake lokalne pljuskove i grad sa prolaznim olujnim vetrom.

НАД ЗАГРЕБОМ ЖИВА ВАТРА СЕВА: Више од 40 муња ударило на хрватску престоницу

Foto: Profimedia

Najveća koncentracija je iznad Medvednice, a nevreme će se premeštati prema jugu. Jaka kiša poplavile su neke puteve na zagrebačkoj Kustošiji i Lukšiću.

Javna vatrogasna jedinica Grada Zagreba od 15 sati u odradila je 13 intervencija, od kojih 12 ispumpavanja vode.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda su uputili upozorenje i pozvali građane na oprez zbog mogućeg jačeg grmljavinskog nevremena.

-Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, saopšteno je iz DHMZ.

Velika koncentracija munja je zabeleženo je i na Velebitu, istočno od Knica, kao i na području kod Nove Gradiške.

Kako prenosi hrvatski portal 24sata, haos je zabeležen u Kutini, Zadarskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, gde 79 vatrogasaca ispumpava vodu i radi na sanaciji, nakon što je nevreme izazvalo poplave, a voda ušla u objekte i poplavilo puteve, saopšteno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Nevreme je, navode, pogodilo Split, gde je oluja rušila stabla i poplavila puteve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove