KRAVE UMESTO USTAŠA U BLAJBURGU: Lokalni mlekar za 120.000 evra otkupio zemlju na kojoj su se okupljali neofašisti

PODRUČJE u Blajburgu, na kome su se godinama okupljale ustaše, prodato je vlasniku farme krava i to će sada biti livada za ispašu stoke.

КРАВЕ УМЕСТО УСТАША У БЛАЈБУРГУ: Локални млекар за 120.000 евра откупио земљу на којој су се окупљали неофашисти

Foto: Printskrin

Austrijanci su zaključili spornu priču sa okupljanjem neofašista i ustašonostalgičara u Blajburgu, jer je zemlja gde se nalazi tzv. spomen-područje prodana vlasniku farme krava. Više od sto krava će tu ići na ispašu, a ostaće netaknjuta samo pozornica i natkriveni oltar i spomenik ustaškoj vojsci.

Počasni blajburški vod već četiri godine pokušava da poništi odluku o zabrani okupljanja, ali sada više neće imati gde da organizuje komemoracije koje su se pretvarale u ustaški dernek.

Austrijske vlasti dugo su se protivile dolascima ustaša, a sve političke stranke tražile su da se komemoracije zabrane. Tim zahtevima se priključila i Katolička crkva u Austriji, uz protivljenje crkvenih vođa u Hrvatskoj.

Kada je umro vlasnik zemlje gde se održavala komemoracija naslednici su odlučili da prodaju zemlju, koju je kupio lokalni mlekar za 120.000 evra.

BONUS VIDEO - PETROVA GORA JE VELIKA GROBNICA SRBA: Sa Brankom Gvozdenovićem na planini prepunoj ustaških žrtava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (7)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove