ITALIJA POD VODOM, NEVREME ZAHVATILO I HRVATSKU: Haotično u regionu, reke se izlivaju, moguća i pojava grada (VIDEO)

Novosti online

03. 11. 2023. u 07:44

METEOROLOZI hrvatskog DHMZ-a izdali su za petak crveno upozorenje za riječko, kninsko i splitsko područje zbog grmljavinskog nevremena praćenog olujnim vetrom i ponegde mogućeg grada, izvestio je Direktorat civilne zaštite.

ИТАЛИЈА ПОД ВОДОМ, НЕВРЕМЕ ЗАХВАТИЛО И ХРВАТСКУ: Хаотично у региону, реке се изливају, могућа и појава града (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Za deo Hrvatske izdato je narandžasto upozorenje, zbog jakog vetra i mestimično obilne kiše i izraženih pljuskova praćenih grmljavinom.

Prema meteorološkim i hidrološkim prognozama DHMZ-a, kao i sličnih merodavnih službi susednih zemalja, doći će do pogoršanja vremena, koje će se zadržati i tokom petka, prenosi Jutarnji.

Najveće padavine prilikom prolaska ovog ciklona očekuju se na području riječke regije, kao i na području Gorskog kotara, gde može pasti od 100 do 150 milimetara kiše.

Istramet je u noći na petak objavio kako front upravo prelazi preko istarskog područja.

I dok u Hrvatskoj zasad nema dojava o poplavama ili šteti koje su prouzrokovale obilne padavine, u susednoj Sloveniji je situacija dramatična.

Reke u Gorenjskoj i Posočju počele su naglo da rastu. Na području Save Bohinjske i gornje Soče već je počelo izlivanje.

Izlivanje i grad verovatni su na celom području severozapadne Slovenije i delu središnje Slovenije te duž obale. Poplave reka moguće su i u Vipavi, Savinjskoj, Koroškom, izvestilo je Neurje.si.

Pritok Drave na granici s Austrijom je još uvek stabilan, no do podne će se ubrzano povećati. Ujutro će se i Drava izliti, a tokom dana će se raširiti poplavljena područja duž cele Drave.

U Italiji su se pak reke već izlile - bujice teku ulicama, a automobili su potpoljeni. S društvenih mreža stižu apokaliptični snimci iz Toskane, preneo je Telegraf.

BONUS VIDEO: SRBIJA MORA DA OSTANE NEZAVISNA, JAKA, I DA NAPREDUJE DALjE: Snažne poruke podrške listi SNS-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)