HAOS NA JADRANU: Potonuo brod, ljudi noć proveli čekajući spasioce na steni

Novosti online

12. 04. 2024. u 09:30

POMORSKA nesreća dogodila se u sredu uveče oko 20 sati kada je Stanica pomorske policije Split od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spasavanja na moru (MRCC Rijeka) dobila informaciju o nasukavanju broda u uvali Dražica na području Vinišća.

ХАОС НА ЈАДРАНУ: Потонуо брод, људи ноћ провели чекајући спасиоце на стени

Free Images Pixabay

U policiji kažu da su raspolagali informacijom da je nakon udara broda u kopno došlo do prodora vode u brod, pa se pomorska policija službenim plovilom uputila u uvalu Dražica kako bi pomogli osobama koje su se u trenutku nasukavanja nalazile na brodu.

- Dolaskom na mesto događaja policijski službenici su utvrdili da je brod u celosti potonuo, a na obali, tačnije na steni u mraku, nalazile su se dve osobe. Službenim plovilom su uspeli da se na siguran način približe obali, nakon čega su ukrcali dvojicu muškaraca koje su zbrinuli, utoplili i ponudili im lekarsku pomoć, rečeno je u policiji.

Brodolomci su ubrzo policijskim brodom prebačeni u Trogir gde su ih sačekala kola Hitne medicinske pomoći, ali srećom nisu bili povređeni. O brodolomu je obaveštena lučka kapetanija koja će izvršiti uviđaj.

(Blic)

BONUS VIDEO: BUKTI POŽAR U NOVOM SADU: Gusti dim prekrio grad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić