NEVREME U REGIONU, SNEG VEJE SATIMA: Temperatura pala za 20 stepeni, jaki naleti vetra - zahlađenje stiže i u Srbiju (FOTO/VIDEO)

Novosti online

16. 04. 2024. u 16:18

NEVREME je pogodilo gotovo ceo region, a temperatura u Hrvatskoj i Sloveniji već je pala za 20 stepeni za manje od 24 sata.

НЕВРЕМЕ У РЕГИОНУ, СНЕГ ВЕЈЕ САТИМА: Температура пала за 20 степени, јаки налети ветра - захлађење стиже и у Србију (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Hladni front, koja je u utorak preko Slovenije zvanično stigao u Hrvatsku, doneo je sneg u Zagorje gde je samo dva dana ranije izmereno čak 30 stepeni!

- Sneg pada kao lud. Počeo je oko 13.15 sati - rekao je jedan meštanin Gornjeg Jesenja.

Jak vetar je do sada oborio nekoliko stabala u Zagrebu i izazvao manju štetu na istoku Hrvatske. Vetra u Zagrebu prema navodima lokalnih medija duva brzinom od skoro 50 km/h.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je ranije upozorenje u kome su upozorili na pad temperature i promenu vremena. DHMZ je proglasio uzbunu za celu Hrvatsku dok je za područje Kvarnera i Kvarnerića i Velebitskog kanala proglašena crvena uzbuna što znači da je vreme izuzetno opasno.

Kamere su snimile sneg i na graničnom prelazu Macelj prema Sloveniji.

Foto: Printskrin

 

- Strašno, koliko god da je bilo 30 stepeni u aprilu, ni ovo nije normalno. Ima skoro 20 stepeni manje nego juče... Moramo ponovo da uključimo grejanje, spakovala sam zimnicu, sad moram da je iznesem - rekla je jedna meštanka Osijeka.

Vatrogasci su imali pune ruke posle u Osijeku zbog oborenih stabala i polomljenih grana.

Sneg je iznenadio i stanovnike Slovenije.

Jak olujni vetar praćen kišom koji je jutros zahvatio Hrvatsku, u poslepodnevnim satima stigao je i u BiH.  

U Banjaluci su naleti vetra i do 40 kilometra, očekuju se padavine, koje su u pojedinim delovima Republike Srpske već počele, i najavljeni pad temperature koji večeras neće iznositi više od osam stepeni Celzijusa.  

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Republici Srpskoj popodne i uveče očekuje se umeren do jak vetar, a u višim predelima u Krajini povremeno i olujne jačine. Očekuju se udari od 40 do 60 kilometara na čas.

BONUS VIDEO: Dolazak predsednika Vučića na Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)