USTALJENA MATRICA: Atentati na Trampa i Fica rezultat društvenih podela i kampanje linča

Novosti online

15. 07. 2024. u 19:18

MINISTAR bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić ocijenio je da su atentati na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i slovačkog premijera Roberta Fica rezultat dubokih podela u društvu i kampanje linča, što je nedopustivo jer može imati tragične posledice.

УСТАЉЕНА МАТРИЦА: Атентати на Трампа и Фица резултат друштвених подела и кампање линча

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

- Duboke podele u društvu i kampanje linča koje se vode protiv nekih lidera, a to smo videli i u Americi i u Slovačkoj, za ishod po pravilu imaju atentate. Hvala Bogu, preživeli su i bivši američki predsednik Donald Tramp i slovački premijer Robert Fico - rekao je Nešić.

On kaže da je matrica ustaljena i da interesne grupe, uz pomoć svojih medija i nevladinih organizacija, demonizuju metu i pri tome potpuno polarizuju društvo.

- Tramp je u SAD prošao i sudske procese i jasno je da je duboka država koristila mehanizme za njegovu satanizaciju i eliminaciju iz političkog života. I u Slovačkoj su ranije premijera Fica pokušali na isti način da provuku kroz blato - rekao je Nešić.

Prema njegovim rečima, u tako zatrovanoj atmosferi, duboko podeljenom društvu, postoji samo pitanje ko će pritisnuti okidač, a najčešće to nisu plaćene osobe već obični, frustrirani ljudi s problemima i dubokom mržnjom.

On je ukazao na značaj da društvo ima izgrađenu svest da "hejterske kampanje", ostrašćenost i nepremostive podele nisu dopustive i da mogu imati tragične posledice.

Podsetio je da je po identičnoj matrici ubijen nekadašnji premijer Srbije Zoran Đinđić koji je, takođe, medijski demonizovan, a deo bezbednosnog aparata je pokazivao nemar prema njegovoj bezbednosti i desio se tragičan ishod.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ATENTAT NA DONALDA TRAMPA - SVI DETALJI: FBI saopštio da se napad se tretira kao potencijalni teroristički čin (FOTO/VIDEO)