DOGOVOREN POČETAK PREGOVORA SA JAPANOM: Marko Đurić se sastao sa ministarkom inostranih poslova Japana

Novosti online

18. 07. 2024. u 16:24

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas sa ministarkom inostranih poslova Japana Joko Kamikavom sa kojom je dogovorio početak pregovora o Sporazumu o investicijama, čijim će zaključivanjem biti stvorena izvanredna prilika za razvoj naše privrede.

ДОГОВОРЕН ПОЧЕТАК ПРЕГОВОРА СА ЈАПАНОМ:  Марко Ђурић се састао са министарком иностраних послова Јапана

Foto: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Đurić je sagovornicu informisao o ekonomskim uspesima naše zemlje, pohvalivši razvoj trgovinske razmene i priliv investicija iz Japana, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Izrazivši zadovoljstvo zbog prve posete japanske ministarke Srbiji, ministar Đurić je istakao da dve zemlje imaju dugogodišnju tradiciju bliske partnerske saradnje i zahvalio na japanskoj solidarnosti i donacijama u protekle dve i po decenije.

- Nastavićemo da stvaramo politički ambijent stabilnosti, kako bi i vaše i naše kompanije mogle da se razvijaju. Očuvanje stabilnosti je naš najvažniji prioritet - zaključio je Đurić.

Šef srpske diplomatije pozdravio je saradnju u okviru japanske Inicijative za zapadni Balkan, i konstatovao je da sa naše strane postoji zainteresovanost da ta inicijativa bude još vidljivija i da bude okvir za realizaciju konkretnih projekata.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

JAPANSKI NAUČNICI KREIRALI ROBOTA: Nasmejano lice od živih ćelija kože

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?