HRVATSKA: Carinici čoveku pronašli rakiju u podrumu i opremu za proizvodnju alkoholnih pića, sad mora da plati 30.000 evra

Novosti online

16. 09. 2024. u 20:28

CARINICI iz Slavonskog Broda oduzeli su od muškarca skoro 6.700 litara rakije i opremu za proizvodnju alkoholnih pića, saopćeno je danas iz Uprave carina Ministarstva finansija Hrvatske.

ХРВАТСКА: Цариници човеку пронашли ракију у подруму и опрему за производњу алкохолних пића, сад мора да плати 30.000 евра

Foto Shutterstock

Obavljajući nadzorne radnje 13. i 14. septembra, carinici su pronašli rakiju u podrumu porodične kuće i vikendici u vlasništvu hrvatskog državljanina.

Pronašli su dva neprijavljena kazana za rakiju zapremine 100 i 216 litara i 6.692 litra raznih rakija, od šljive, jabuke i dunje do grožđa i kruške.

Pred nadležnim Opštinskim državnim tužilaštvom se očekuje da okrivljeni bude optužen za krivično delo nedozvoljena proizvodnja.

Roba je privremeno oduzeta, a u upravnom postupku biće doneto rešenje o obračunu i naplati akcize u ukupnom iznosu od 29.244 evra.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HVALA TI NOVAČE, ŠTO SI VEROVAO U JEDNOG MALOG: Krajinović se oprostio od tenisa, ovo je poručio Noletu, Troickom i kumu iz reprezentacije